Juhtkiri. Viiest viis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Viljandi linnavolikogu on ikka võimas instants: õige pea on ka selle viimasel ehk viiendal saadikurühmal oma inimene riigikogus. Või siis teisipidi: Vabaerakonna riigikogu fraktsioon on ainus, kuhu ei kuulu linnavolikogu esindajat. Aga Viljandis pole Vabaerakonda sisuliselt olemaski.

Too remark ei ole muidugi mõeldud täie tõsidusega võtmiseks, aga üks on selge: Helir-Valdor Seedri, Helmen Küti, Jaak Madisoni, Helmut Hallemaa ja kümne päeva pärast ka Peep Aru kui parlamendi liikmete kuulumine Viljandi volikogusse lisab selle koosseisu nimekirjale kõlavust. Tõsi, see huvitab viljandlasi vähe. Neile läheb korda see, kas nimetatud viie poliitiku kahel toolil istumisest linnale ka mingit reaalset kasu tõuseb.

Vastus sellele küsimusele on, et eelduste järgi küll. Isegi kui see kasu ei ole nõnda ilmne ja konkreetne, et sellele saab näpu peale panna. Vähemasti taustahoovusena peaks riigikogu ja kohaliku volikogu vahel toimuv info ja kogemuste «voolamine» üht-teist mõjutama küll ja usutavasti ikka omavalitsust soosivas suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles