Mööblitootja Bed Factory Sweden käive kasvas veerandi võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis tegutseva mööblitootja Bed Factory Sweden käive kasvas mullu 25 protsent. Pildil on ettevõtte juht Indrek Aasa.
Viljandis tegutseva mööblitootja Bed Factory Sweden käive kasvas mullu 25 protsent. Pildil on ettevõtte juht Indrek Aasa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis tegutseva mööblitootja Bed Factory Sweden käive kasvas mullu 25 protsenti 8,3 miljoni euroni, ettevõte teenis puhaskasumit 222 000 eurot.

Ettevõtte põhitegevuseks on magamistoamööbli valmistamine. Bed Factory Sweden kavatseb tänavu tootmise laiendamiseks alustada juurdeehitust, soetada tootmise automatiseerimiseks uusi seadmeid ning suurendada müügikäivet, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Bed Factory tootis mullu ligi 31 100 voodit, mille müügist teenis 42,3 protsenti käibest Rootsis, 37,8 protsenti toodangust müüdi Taanis ning 7,5 protsenti Soomes.

Mullu tegeles Bed Factory Sweden uute klientide leidmise ja uute toodete turule saamisega. Muudetud on ärimudelit, loodud uus bränd ning turule tuldi uue voodi kontseptsiooniga.

Ettevõttes töötab keskmiselt 81 inimest, kelle palgakulu oli mullu 962 000 eurot. Töötajate arv vähenes eelnenud aastaga võrreldes ühe võrra, kuid palgakulu kasvas 5,8 protsenti.

Osaühing Bed Factory Sweden kuulub Rootsi kontserni Bedfactory Sweden Holding AB.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles