Erilise õpetajaandega rahvusloom on suviti justkui talunik

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsas korda loov tark ja diplomaatiline hunt sobib zooloog Aleksei Turovski arvates väga hästi Eesti rahvusloomaks, liiati on see loom olnud nõuandja väga paljude rahvaste mütoloogias.
Metsas korda loov tark ja diplomaatiline hunt sobib zooloog Aleksei Turovski arvates väga hästi Eesti rahvusloomaks, liiati on see loom olnud nõuandja väga paljude rahvaste mütoloogias. Foto: Klaus-Dietmar Gabbert/AP

​Värskelt rahvusloomaks valitud hunt on üks kolmest Eesti suurkiskjast, kelle suvine territoorium on zooloog Aleksei Turovski sõnul justkui suur talu. Järeltulijaid kasvatades on ta aga suurepärane pedagoog. 

Jüripäeval kuulutati Eesti rahvusloomaks hunt. Valiku tegid loodushoiu ja kultuuriga seotud asutused ning ühendused. Nende seas pidi olema ka Eesti jahimeeste selts. Et jahimeeste seas korraldatud elektroonilisele küsitlusele häkiti sisse, jäeti seltsi tegevjuhi Tõnis Kortsu sõnul see ebausaldusväärne tulemus arvestamata. «Need, kes hundi valisid, on ikka rahul,» märkis ta, kuid tähendas, et ta ei saa öelda, kas tulemus jahimeestele sobib. «Kindlasti on kõik loomad vahvad ja huvitavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles