«Mee hind» naaseb kolmeks etenduseks lavale

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala vanim repertuaaris olev lavastus «Mee hind» naaseb viimaseks kolmeks etenduseks lavale.
Ugala vanim repertuaaris olev lavastus «Mee hind» naaseb viimaseks kolmeks etenduseks lavale. Foto: Heigo Teder

Ugala vanim repertuaaris olev lavastus «Mee hind» naaseb viimaseks kolmeks etenduseks lavale. Ott Aardami autorilavastus valiti 2012. aastal Balti teatrifestivali parimaks lavastuseks ning tõsteti seejuures esile kui «argielu poeetiline pusle».

«Mee hind» on lugu meestest, kes räägivad oma lugu, sest rääkimata inimene olla ei saa. Laval on neli meest: Aarne Soro, Meelis Rämmeld, Tanel Ingi ja Martin Mill.

Nendel meestel on oma igapäevased toimetamised ja asjatamised, nagu mesilasel on suvepäevad täis õielt õiele lendamist ja nektari kogumist. Aga kui ühel hetkel elus saab selgeks, et need kärjed ei saagi kunagi täis, igal aastal antakse jälle uued kärjepõhjad ette, kerkib üks küsimus: mis mind sellest usinast tiivulisest siis üldse eristab?

Lavastuse kunstnik on Kaarel Eelma, muusikaline kujundaja Ivar Põllu ja valguskunstnik Tiina Barbo.

Viimased kolm etendust on 26. aprillil ning 3. ja 4. mail Ugala väikeses saalis.

Lavastuse viimased etendused toovad Ugalasse ka põnevad erisündmused. Neljapäeval, 26. aprillil kell 18.30 avatakse Teatrigaleriis Poola raamatu- ja ajakirjaillustraatori Piotr Socha näitus «Mesilased». Lisaks on samal päeval pärast etenduse lõppu kell 21.30 Teatrikohvikus kohtumisõhtu mesinik Valmar Lutsariga, hinnatud mesindusõppejõuga, kelle igapäevased hoolealused on ligi tuhat mesilasperet. Juttu tuleb nii meest kui mesilastest ning sellest, kui palju mõjutavad mesilinnud meid ümbritsevat keskkonda. Lisaüritused on huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles