Mulgid valmistuvad suureks rattapeoks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18. Mulgi rattamaraton sõidetakse 6. mail.
18. Mulgi rattamaraton sõidetakse 6. mail. Foto: Marko Saarm

Viljandi rattaklubi inimesed koos abilistega teevad viimaseid ettevalmistustöid, et pühapäeval, 29. aprillil ühiselt tänavuse Mulgi rattamaratoni rajaga tutvuma veereda. Avatud raja sõit saab kell 11 alguse kesklinnast Vaksali tänavalt. Rajameister on oma meeskonnaga ette valmistanud 50-  ja 20-kilomeetrise distantsi.

6. mail sõidetava Autoeksperdi 18. Mulgi rattamaratoni peakorraldaja Kristjan Kivistik kergitas saladuskatet ja ütles, et trassi peaarhitekt Aivo Ilves on leidnud võimaluse kahe uue singli loomiseks. «Mullu sai maratonirada väga palju uuendusi: tõusumeetreid lugesime kokku 600 ja sisse tulid ilus karjäärilõik Pombres ja Holstre-Polli suusarajad ning Viljandi järvele tehti ring peale harjumuspärasele vastupidises suunas. Sellele lisaks on lahkete maaomanike loal metsas nüüd kaks uut singlit, esimene 15. ja teine umbes 20. kilomeetril,» rääkis Kivistik ja lubas, et suuri tõuse ei maksa karta, need jagunevad distantsi peale kenasti ära.

Viljandi ilus maastik ja jõukohased distantsid meelitavad rahvaspordiüritusele üha rohkem liikujaid. «Mullu püstitasime sarja ajaloo osalusrekordi: põhidistantsi lõpetas 458 ratturit, noorte- ja matkasõidul sai aja kirja 130 liikujat ning lastesõitudel lustis 148 tulevikutähte. Kui tänu meie jõupingutustele jõuab spordi juurde üks inimene rohkem, siis oleme oma eesmärgi saavutanud,» ütles Kristjan Kivistik ja soovitas kõigil, kel ratas olemas, oma elus kordki kas või poolmaraton ette võtta. «Kui sa pole päris kindel, kas see oleks sulle võistluspäeval jõukohane, siis tule tutvu trassiga avatud raja sõidul,» soovitas korraldaja.

Mulgi rattamaratoni esimene soodusregistreerimise voor saab läbi 25. aprillil, teine voor kestab 2. maini, kuid kirja saab end panna ka 6. mai hommikul kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles