Pagaritööstuste sisustaja otsib tehasele ruumi juurde

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sveba-Dahleni juhatuse liikme Simmo Soometsa sõnul suudaks Viljandi tehas toota praegusest palju enam ja anda tööd suuremale arvule inimestele, kui saaks vaid ruumi juurde.
Sveba-Dahleni juhatuse liikme Simmo Soometsa sõnul suudaks Viljandi tehas toota praegusest palju enam ja anda tööd suuremale arvule inimestele, kui saaks vaid ruumi juurde. Foto: Marko Saarm

​Tööstuslikke pagariseadmeid valmistav Sveba-Dahlen otsib võimalust Viljandis oma tootmisruume suuremaks ehitada, sest üle maailma tulevaid tellimusi oleks palju enam, kui ettevõte täita suudab.

«Tööd tuleks meile kohe juurde, kui oleks vaid ruumi, kus seda teha,» sõnas osaühingu Sveba-Dahlen Baltic juhatuse liige Simmo Soomets. Nii saadetigi sel nädalal linnavalitsusse taotlus alustada Nurme ja Looga tänava ristmiku äärse tootmisala detailplaneeringu uuendamist. Ettevõtte eesmärk on saada sel moel oma krundil juurde ruumi, kus tehast arendada.

Soometsa seletust mööda soovib Sveba-Dahlen oma tehast krundil kolmes suunas laiendada ning mõned väiksed vanad hooned lammutada, et nende asemele uus rajada. «See kõik on praegu alles plaan, sest meil on vaja uut detailplaneeringut,» rõhutas ettevõtte juht. Parimal juhul võib planeering valmis saada poole aastaga, aga enamasti kulub selleks kuni aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles