Võidukad olid kolm meest

, Tuleviku maadlusklubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maadleja Meelis Sillat pidas poolraskekaalus raskeima kohtumise teises ringis tugeva lätlasega.
Viljandi maadleja Meelis Sillat pidas poolraskekaalus raskeima kohtumise teises ringis tugeva lätlasega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval peeti Viljandi spordihoones 13. Küllo Kõivu mälestusvõistlused. Nimisangari koduklubi liikmed said täiskasvanute konkurentsis kolm esikohta.

Eesti, Läti, Soome ja Leedu vabamaadlejate osavõtul seitsmes kehakaalus peetud rahvusvahelisel turniiril pälvisid Tuleviku klubi esindajad võidu kergeimas ja kahes raskemas kategoorias.

Alla 55-kiloste kaalus kaheksa osaleja seas võitjaks tulnud viljandlane Toomas Hunt alustas puhta 12:0 võiduga lätlase Artur Polakovskise üle. Teise vastase, Järvamaa esindaja Cen Trossmani seljatamisega sai Hunt hakkama esimesel maadlusajal eduseisus 6:0.

Finaalis ei andnud konkurendist mõnevõrra kogenum viljandlane Ida-Virumaa sportlasele Andrei Aleksandrovile kuigi suuri edulootusi. Toomas Hunt kontrollis matši ning võitis esimese maadlusaja 5:0 ja teise 4:0. Pärast mitmeaastast pausi võis ta taas mälestusvõistlustel esikoha üle rõõmustada.

Poolraske- ja raskekaalu meeste võidukäik

Kuue poolraskekaallasest vabamaadleja konkurentsis võidutses kohaliku maadlusklubi mees Meelis Sillat. Temal oli päeva tuliseim vastasseis teises ringis. Viljandlase ja Läti vabamaadluskoondise liikme, ligemale kahemeetrise Nikita Petrovsi matš venis kolmele maadlusajale. Esimese lõpusekunditel vormistas külaline endale vajalikud tehnilised punktid ja võidu, kahel järgmisel tegutses Meelis Sillat agressiivsemalt ja see tagas talle edu.

Avaringis lätlase Olegs Nadabnikovi 14:0 alistanud Meelis Sillat vormistas turniirivõidu näiliselt kergelt, seljatades finaalis põlvalase Arnis Hanki.

Ka raskekaalus oli tänavusel turniiril väljas kuus meest. Head võistlusvormi demonstreeris taas Tuleviku maadlusklubi liige Ragnar Kaasik.

Ta alistas hakatuseks 10:0 soomlase Janne Kärhala ning seejärel 12:0 põlvalase Siim Plaki. Esikohakohtumiseks oli Paistu vallast pärit vägilane valmistunud korralikult. Kui mitmel varasemal turniiril oli tal tulnud pidada lätlasest konkurendi Dmitrijas Mihailovsiga tuliseid kohtumisi, siis seekord tagas Kaasik endale esikoha ülekaaluka seljavõiduga.

Raskekaalus sai kolmanda koha Eesti maaülikooli spordiklubi esindav Viljandimaalt pärit Kaarel Maaten. Kehakaalus alla 55 kilogrammi lõpetas viienda tulemusega Ringo Saar.

Noorteturniiril domineerisid kohalikud

Küllo Kõivu mälestusvõistluste noorte konkurentsis andsid tooni viljandimaalased.

Kergeimas, alla 21-kiloste kaalus tegid kaasa eelkooliealised noored. Nende seast pärjati nelja võiduga võitjaks Max Hristjuk. Kahe võidu ja kahe kaotusega jäi teiseks Tristan Aleksandrov ning kolmandana lõpetas samuti kahe võidu ja kahe kaotusega tütarlaps Kelina Asu. Neljas oli Keiro Asu ja viies Ott Orav.

Noorte alla 32-kiloste kaalus jäi esikoha saatus klubikaaslaste Kevin Ervaldi ja Villem Jamnese otsustada. Mõlemad olid eelringides teeninud kaks seljavõitu ning võitjaks tulnud Kevin Ervald lisas neile veel kolmandagi.

Kehakaalus alla 35 kilo tuli ülekaalukalt võitjaks Rainer Rüütel. Olles seljatanud kolm konkurenti, alistas ta esikohakohtumises lätlase Eriks Jugelanise. 50 kilogrammi kaaluvate noormeeste mõõduvõtul olid finaalis taas vastamisi Tuleviku klubi noored. Sten Orava ja Guido Välja kohtumine lõppes esimesena mainitu võiduga.

Viljandimaa noortest jõudsid turniiril kolme parema sekka veel Erik Tõnisalu teise ning Kaimar Asu ja Erik Becker kolmanda kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles