Kesklinna magalarajooniga ühendav jalgtee on viletsas seisus

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala ringristmiku juurest turuni viiv jalgtee Viljandi Valuoja orus on püdel ja kohati on muld läbi kruusakihi tunginud.
Ugala ringristmiku juurest turuni viiv jalgtee Viljandi Valuoja orus on püdel ja kohati on muld läbi kruusakihi tunginud. Foto: Aivar Kaljusaar

Valuoja oru kõnnitee, mis on paljudele jalgsi käivatele viljandlastele kõige otsem tee turule ja kesklinna, on muutunud nii pehmeks, et jalanõu kipub niiskema ilmaga kruusakihi sisse vajuma. Mitmes kohas on ka muldkeha paljastunud.

Männimäelane Aivar Kaljusaar, kes kasutab Ugala ringristmiku juurest turuni viivat sirget jalgteed nädalas mitu korda, nentis, et selle seisukord muutus häirivaks juba mõni aasta tagasi. Seepärast esitas ta 2015. aastal ja uuesti eelmisel aastal ettepaneku see teelõik korda teha Viljandi kaasava eelarve ideevõistlusele. Viimane kord kogus tema mõte 95 linlase toetuse ja sai lõpphääletusel neljanda koha.

«Vahepeal pole paremaks küll midagi läinud. Vastupidi – probleemid on järjest süvenenud,» kinnitas Kaljusaar. Ta juhtis tähelepanu muldkehale, mis on praeguseks mitmes kohas läbi kruusakihi tunginud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles