Linnavalitsus ootab stipendiumide ja projektitoetuse taotlusi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. maini saab esitada taotlusi linna stipendiumide määramiseks.
1. maini saab esitada taotlusi linna stipendiumide määramiseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

  Samaks ajaks oodatakse taotlusi projektitoetuse kolmandasse taotlusvooru.

Õpilasstipendium on mõeldud üldhariduskoolides õppivale õpilasele, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Viljandi. Stipendiumi saab taotleda Eestis või välisriigis õppiv ja õppima asuv õpilane, kes vastab linnavalitsuse kehtestatud tingimustele. Õpilasstipendiumi taotlusvormi ja statuudi leiab aadressilt www.viljandi.ee/stipendiumid.

Spordistipendium määratakse Viljandit või Viljandi spordiklubi esindavatele Viljandis elavatele ja tegutsevatele isikutele, et väärtustada ja toetada nende tegevust spordi arendamisel ja populariseerimisel nii kodulinnas kui kogu maailmas. Et spordistipendiumi taotletakse äärmiselt aktiivselt, on komisjon leppinud kokku, et ühte sportlast ei toetata aasta jooksul rohkem kui kaks korda.

Loomestipendium määratakse kujutava kunsti, rakenduskunsti, lavakujunduse, audiovisuaalse kunsti, lavakunsti, kirjanduse, muusika või arhitektuuri alal Viljandis elavatele või tegutsevatele autoritele ja esitajatele, et väärtustada ja toetada nende tegevust Viljandi kultuurielus.

Stipendiumite taotlemiseks tuleb esitada põhjendatud taotlus koos isiku tegevuse kirjelduse ja saavutuste loeteluga, stipendiumi kasutamise eesmärk ja oodatav tulemus ning vähemalt üks soovituskiri. Loomestipendiumi taotlemisel tuleb lisaks esitada koopia käsikirjast, kavast, maketist või muust teosest, mille tegemiseks stipendiumi taotletakse. Statuudid ja taotlemise ankeedid leiab aadressilt www.viljandi.ee/stipendiumid.

Taotlusankeete täites tasub olla hoolikas, sest puudulikult vormistatud taotlusi ei arutata. Stipendiumide puhul ei arutata taotlusi, mille esitaja on varem stipendiumi saanud, kuid jätnud esitamata selle kasutamise aruande.

Projektitoetust saab käesolevas taotlusvoorus küsida 1. juulist 31. detsembrini toimuvale projektile.

Viljandi linna tegevus- ja projektitoetuse andmise kord ja avalduse vormid on aadressil www.viljandi.ee/projektitoetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles