Kalasadamate päeval ootavad külla Jõesuu ja Oiu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oiu (pildil) ja JÕesuu sadam ootavad laupäeval huvilisi.
Oiu (pildil) ja JÕesuu sadam ootavad laupäeval huvilisi. Foto: Elmo Riig

Laupäeval, 28. aprillil peetakse kogu Eestis teist korda avatud kalasadamate päeva, mil 23 sadamat kutsuvad endale külla, et tutvustada kalandust ja kalasadamate igapäevaelu. Viljandimaal ootavad huvilisi Oiu ja Jõesuu sadam, kus pakutakse külalistele mitmesugust tegevust ja koolitusi.

Avatud kalasadamate päevale registreerus 23 sadamat. Igal sadamal on oma programm ja tegevust jätkub kogu perele. Kohal on kalateadlased ja kalakokad, saab osaleda käsitöö- ja õpitubades ning käia kalakohvikutes. Meelt lahutavad paadisõidud ja muusikalised kollektiivid ning lastele on kalaõpitoad, teadusteater ja õngekoolitused.

Pärnumaalt osalevad Pärnu Japsi kai, Sauga kaluriküla ning Lindi ja Võiste sadam. Harjumaalt Ristna, Leppneeme, Hara ja Tallinna kalasadam, Hiiumaalt Salinõmme, Roograhu ja Tärkma, Läänemaalt Dirhami ja Puise, Peipsi piirkonnast Kolkja, Räpina ja Varnja, Saaremaa piirkonnast Nasva ja Ringsu ning Virumaalt Toila, Võsu ja Eisma.

2018. aasta avatud kalasadamate päeva korraldavad maaeluministeerium ja kalanduse teabekeskus.

Kalasadamateni jõudmiseks on võimalik kasutada tasuta mobiilirakendust NaviCup, mille saab alla laadida Google Play poest. Kalasadamate asukohad ja programmid: www.avatudsadamad.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles