Aasta suurpere tiitlile kandideerib juba 31 perekonda

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta Suurpere 2017 tiitli pälvis perekond Muru.
Aasta Suurpere 2017 tiitli pälvis perekond Muru. Foto: Eesti Lasterikaste Perede Liit

Aasta suurpere konkursile on praeguseks esitatud 31 perekonda, mis on konkursi viimaste aastate aktiivseim osalemistulemus. Kandidaate saab esitada veel 24. aprillini veebilehel lasterikkad.ee.

Aasta suurpere 2018 kuulutatakse välja 12. mail Eesti Rahva Muuseumis suurperepäeval ning tiitliga kaasneb 7000-eurone preemia, mille on välja pannud Bigbank.

Aage Õunap
Aage Õunap Foto: Erakogu

«Konkursi vastu on sel aastal olnud erakordselt suur huvi ning on lootust, et suudame senise kandidaatide rekordi ületada,» märkis mittetulundusühingu Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap liidu saadetud pressiteates.

Tema sõnul on praegusest enam kandidaate esitatud vaid 2012. aastal, mil tiitlile kandideeris 37 perekonda. «Tänavune konkurss ei ole veel sugugi läbi ja seega kutsun üles kõiki häid inimesi, naabreid, sõpru, ka suurperede liikmeid ja organisatsioone: kui olete märganud mõnda tublit perekonda, kes oleks teie arvates aasta suurpere tiitlit väärt, andke temast julgelt teada! Näitame ja tunnustame koos Eestimaa tublisid lasterikkaid peresid!» kutsus Õunap kandidaate esitama.

Aasta suurpere tiitli andmisega väärtustatakse Eesti terveid ja tugevaid suurperekondi ühtsuse ning lasterikkuse au sees hoidmise eest. Aunimetusega tunnustatakse perekonda, kus kasvab vähemalt neli last.

14. korda korraldatava traditsioonilise suurperepäeva patroon on Urmas Vaino ning toetajad Bigbank, Eesti Rahva Muuseum ja paljud teised ettevõtted.

MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liit on loodud 1996. aastal, et toetada lasterikkaid peresid Eestis. Organisatsiooni kuulub 19 ühendust, kes koondavad enda alla pered, kus kasvab vähemalt neli last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles