Etnosfäär keset lampidega metsa

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etnosfääri esimene ülesastumine duona oli 2016. aastal Moostes Eesti rahvamuusikatöötluste festivalil «Moisekatsi elohelü», kus ta võitis oma üllatusliku, originaalse ja professionaalse helikeelega grand prix’. Eelmisel aastal võttis Etnosfäär osa Vilniuses asetleidnud Balti riikide bändide konkursist «Muzikos inkubatorius Novus’17» ning Leedu «Loftas festi» peakorraldaja Victor Diawara kirjeldas teda kui oma lemmikut.
Etnosfääri esimene ülesastumine duona oli 2016. aastal Moostes Eesti rahvamuusikatöötluste festivalil «Moisekatsi elohelü», kus ta võitis oma üllatusliku, originaalse ja professionaalse helikeelega grand prix’. Eelmisel aastal võttis Etnosfäär osa Vilniuses asetleidnud Balti riikide bändide konkursist «Muzikos inkubatorius Novus’17» ning Leedu «Loftas festi» peakorraldaja Victor Diawara kirjeldas teda kui oma lemmikut. Foto: Erakogu

​Viljandi folktroonikatrio Etnosfäär jõudis oma esimese verstapostini: debüütalbum «A mis tuu om?» on valmis. Etnosfääri moodustavad kolm erineva taustaga muusikut, kelle ühises loomingus saavad kokku väga vanad ja väga moodsad helid.

Huvitaval kombel on bändi liikmetel ühist muudki peale selle, et nende nimed algavad K-tähega. Kathi Koch (vokaal, klahvpill, torupill, vile), Kaarel Kuusk (klahvpillid, live-elektroonika, vokaal) ja Karl-Markus Kohv (trummid, perkussioon, vokaal) on kõik oma muusikuteed alustanud klaveriõpingutega, kuid edasi käinud igaüks ise rada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles