Punase kuke kannul. Vabatahtlike pritsimeeste lugu

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa vabatahtlike tuletõrjujate komando möödunud sajandi 20. aastate keskpaigas.
Viljandimaa vabatahtlike tuletõrjujate komando möödunud sajandi 20. aastate keskpaigas. Foto: Viljandimaa tuletõrjeühingu arhiiv

Viljandi varasemast tuletõrje korraldusest on võrdlemisi vähe teada sellel lihtsal põhjusel, et linn põles koos arhiividega keskajal mitu korda maha.

Viljandi tuletõrjeühing tähistab järgmisel reedel pidulikult oma 150. aastapäeva. Ajaloolane Henn Moora tegi 1980. aastal ära põhjaliku töö selle ajaloo uurimisel. Alljärgnevas loos ongi kasutatud tema kogutud arhiivimaterjale, mida säilitatakse praegu Viljandimaa tuletõrjeühingus.

Mitu paksu kausta sisaldavad hulgaliselt põnevaid vahejuhtumeid ja nii uhkeid paraadpilte kui ka koledaid fotosid sündmuskohalt. Võtsime sedakorda luubi alla ühingu algusaastad, mis pakuvad mõndagi praegu kummalisena tunduvat. Alustama peab siiski kaugemast minevikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles