Noorte pärimusbändide konkursi võitis Duo Ruut

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Duo Ruut koos žüriiga.
Duo Ruut koos žüriiga. Foto: Ako Lehemets

Neljapäeva õhtul pärimusmuusika aidas peetud noorte pärimusbändide võistluse võitis Duo Ruut. Teist korda peetud pärimusbändide konkursile laekus sooviavaldusi 16 koosluselt, nendest üheksa osales finaalis. Peapreemia koosneb  500-eurosest Kultuurkapitali stipendiumist, otseteest konkursi «Noortebänd 2018» finaali ja esinemisest 26. Viljandi pärimusmuusika festivali pealaval. Mentoriks saab võitja Eeva Talsi. 

Žürii koosseisus Maili Metssalu, Janne Suits, Kulno Malva, Ilmar Kald ja Mati Tubli jõudis pika arutelu tulemusena üksmeelele, et just see kandleduo on peapreemia vääriline.

«Duo Ruut võlus meid sellega, kuidas nad lähenesid muusikale ja muidugi nende meeletu potentsiaaliga, mis voolas üle lava ääre kõikide südamesse. See, kuidas kaks tüdrukut ühel kandlel suudavad tekitada atmosfääri, on lihtsalt külmavärinaid tekitav,» kommenteeris žürii liige Mati Tubli otsust pressiteate vahendusel.

Duo Ruut on Katariina Kivi ja Ann-Lisett Rebane, kes mõlemad mängivad väikekannelt, laulavad ja eksperimenteerivad muusika vallas kire ja avatud meelega, kaotamata sealjuures sidet pärimusega. 

Publiku lemmikuks kuulutati ansambel Keris, kes sai ka võimaluse esineda Eesti pärimusmuusika keskuse pesades üle Eesti. Žürii elavat arutelu toitis ka ansambel Viuväuvau, kes pälvis keskuse turundus- ja kommunikatsiooniosakonna eripreemia ning Viljandi kultuuriakadeemia eripreemia. Kannale astuja eripreemia pälvis ansambel Jäälilled.
August Pulsti õpistu kursustel saavad osaleda ansamblid Duo Traat ja Alguses Oli Duur. Viimasele lisandus ka eripreemiana esinemine 26. Viljandi pärimusmuusika festivali rohelisel laval.

Tuleval aastal pärimusmuusika aida 11. sünnipäeval astub üles ansambel Okas Roos. Ansamblid Kikerber ja Nelivedu said mõlemad kontserdipiletid vabalt valitud hooaja sündmusele Viljandi pärimusmuusika aidas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles