Juhtkiri. Medal ... Kellele?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Arvestades seda tohutut kära, mis mullu Tallinna Linnahalli ülevärvimise ümber tekkis, tundub Eesti muinsuskaitse seltsi otsus anda tänavune Karuteene medal Viljandi linnavalitsusele väga tugeva avaldusena. Tõsi, ka enam kui sajandivanuse maakivihoone lammutamine Viljandi Tarbijate Ühistu (VTÜ) maa peal tekitas pahameeletormi. Mine tea, kui suur see oleks olnud veel siis, kui sama sündmus leidnuks aset pealinnas.

Seltsi seisukoht on, et kuna lammutuslubasid annab linnavalitsus, kuulub «tunnustus» just temale. Selts leiab, et tema ülesanne ei ole dokumentides näpuga järge ajada, milline ametiisik kuhu alla kirjutas.

Need seletused on arusaadavad, ent selleks, et niisuguse medali pälvimisest saaks järeldusi teha, tuleb ikkagi selgusele jõuda, kes konkreetselt jättis midagi tegemata või tegi valesti. Ainult et sellele küsimusele on mitu vastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles