Viljandi linnavalitsus sai medali, mida keegi ei taha (1)

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud aasta suvel lammutas Viljandi Tarbijate Ühistu linna loal kaks maja, üks neist oli enam kui saja aasta vanune maakivist hoone. Selle ja veel paari teo eest andis muinsuskaitse selts tänavuse Karuteene medali kolmapäeval Viljandi linnavalitsusele.
Läinud aasta suvel lammutas Viljandi Tarbijate Ühistu linna loal kaks maja, üks neist oli enam kui saja aasta vanune maakivist hoone. Selle ja veel paari teo eest andis muinsuskaitse selts tänavuse Karuteene medali kolmapäeval Viljandi linnavalitsusele. Foto: Kamilla Selina Lepik, Madis Sinivee (Postimees)

​Eesti muinsuskaitse selts andis Karuteene medali Viljandi linnavalitsusele, kes tema hinnangul suhtub omaaegse mõisa pärandisse ükskõikselt. Esile tuuakse XIX sajandist pärit kõrtsmiku maja, mille eraomanik läinud suvel kaubamaja hoovil lammutas.

Nagu Sakala eelmise aasta augustis kajastas, lammutas Viljandi Tarbijate Ühistu (VTÜ) kaubamajatagusel platsil kaks hoonet, sealhulgas enam kui saja aasta vanuse maakivist maja, põhjendades seda sooviga ala korrastada. 2001. aastal kehtestatud detailplaneering lubas lammutustöid teha ja selle alusel sai ühistu linnalt ka kooskõlastuse. Linnavalitsus avaldas toona ajaloolise ehitise kadumise üle kahetsust ja kinnitas, et tänapäeval niisugusele planeeringule rohelist tuld ei antaks, kuid nentis, et selles olukorras jäävad tema käed lühikeseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles