Linn müüb kiirelt arenevas ärikvartalis viimase krundi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm

Viljandis Männimäe taga, kus veel kümmekond aastat tagasi laius jäätmaal soine võsa, on nüüd linna tõenäoliselt kõige kiiremini kerkiv ärilinnak. Korraga käib seal kolme tehase ehitus ning viimase tühja krundi müüb linn õige pea Cleveronile.

Kui aasta algul küsis Viljandi mainekujundusele palju kaasa aidanud pakirobotite tootja Cleveron oma külje all tühjalt seisvat maatükki endale, vastas linnavalitsus sellele palvele eitavalt. Ettevõtte soov oli osta 34 000 ruutmeetri suurune krunt endale nii-öelda igaks juhuks, et säiliks laienemisvõimalus.

Nüüd küsis Cleveron linnalt võimalust osta maatüki hoonestusõigus ja sellega oli linnavalitsus päri. 80 000 euro suuruse tehingu peab veel kinnitama volikogu. Uue tehingu kohaselt ei saa Cleveron krunti laokile jätta, vaid peab seal hiljemalt 2023. aasta augustis tootmishoonet ehitama hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles