Eksvallavanem peabki pooleks aastaks vangi minema (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi kaks aastat tagasi Viljandi kohtumajas olnud istungitel oli Tõnu Kiviloo üsna veendunud, et ta mõistetakse õigeks, sest tema sõnul polnud ta üheski esitatud süüdistuses süüdi.
Ligi kaks aastat tagasi Viljandi kohtumajas olnud istungitel oli Tõnu Kiviloo üsna veendunud, et ta mõistetakse õigeks, sest tema sõnul polnud ta üheski esitatud süüdistuses süüdi. Foto: Elmo Riig

Neli aastat ja kolm kuud tagasi peatasid erarõivastes politseinikud tööle tuleva Kõpu vallavanema Tõnu Kiviloo vallamaja uksel ning viisid ta 48 tunniks Tartu arestikambrisse. Nüüd tuleb Kivilool veeta Tartu vanglas pool aastat.

Vanglasse sunnib teda esmaspäeval jõustunud ringkonnakohtu otsus, mis mõistis Kiviloo süüdi toimingupiirangu rikkumises, vallavara omastamises ning kahes soodustuskelmuses. Kokku mõisteti selles kriminaalasjas süüdi neli inimest ja kaks firmat.

Maakohtus osaliselt ja ringkonnakohtus täielikult süüdi mõistetud Kivilool ja tema kaaslastel oli võimalik otsus edasi kaevata riigikohtusse. Sealt tuli aga esmaspäeval teade, et juhtumit ei võeta arutusele ning ringkonnakohtu otsus jääb jõusse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles