Ott Varik ja Sten Maasalu jätkavad mängimist Siuntios

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Viljandi HC mängumees Sten Maasalu pikendas mängijalepingut Soome Siuntio IF meeskonnaga.
Endine Viljandi HC mängumees Sten Maasalu pikendas mängijalepingut Soome Siuntio IF meeskonnaga. Foto: Marko Saarm

Läinud sügisel Soome meistriliiga Siuntio IF meeskonnaga liitunud kaks endist Viljandi HC mängumeest Sten Maasalu ja Ott Varik pikendasid oma kokkulepet Soome klubiga järgmise hooaja lõpuni. Sama meeskonna kolmas Viljandi spordikooli käsipallikasvandik Taavi Tibar asub tulevast hooajas klubi treeneriametisse.

Lõppeval hooajal nelja eestlasega Soome meistriliigas mänginud Siuntio IF koosseisus pallis tänavu veel Põlvast pärit Ardo Puna. Klubi 100. aastapäeva hooajale kõrgete eesmärkidega läinud meeskond jäi aga medalimängudest kaugele ja lõpetas liiga seitsmenda kohaga.

Taavi Tibar
Taavi Tibar Foto: Siunto IF

Hoolimata pettumust valmistanud hooajast olid eestlased meeskonna ja liiga võtmemängijate seas: Ott Varik lõpetas põhi- ja vaheturniiri kokkuvõttes 150 väravaga snaiperite edetabelis teisel kohal, Maasalu oli 114 tabamusega samas arvestuses kaheksas. Vaid kuues kohtumises kaasa teha saanud Puna viskas 52 väravat.

30-aastane Taavi Tibar on suuremal ja vähemal määral noortetreenerina tegutsenud juba kümmekond aastat ning ütles käsipalliliidu pressiteenistuse vahendusel, et amet pole talle võõras. «Olen seni treeneritööd teinud mängimise kõrvalt, nüüd saab Siuntio naiskonna peatreeneritool minu esimeseks prioriteediks ja põnevaks uueks väljakutseks,» vahendas Viljandist pärit mehe sõnul alaliidu pressiteenistus.

1970. aastate lõpul Soome naiste käsipalli valitsenud SIF sai mullu koduliigas pronksi, ent tänavu pudenes konkurentsist veerandfinaalis. Nii Norras kui Soomes leiba teeninud Tibar mängijana esialgu ei jätka. «Tervislikel põhjustel ma kindlasti hooaega ei alusta, aga kunagi ei tea, mis aasta jooksul juhtuda võib,» ei tõmmanud Tibar mängijakarjäärile veel joont alla.

Põlvast pärit Ardo Puna siirdub tuleval hooajal mängima Helsingi IFK-sse, kelle koosseisu lisandub eestlastest ka HC Kehra kasvandik Sten Toomla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles