Millal peab Tõnu Kiviloo vanglasse minema?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo on veendunud, et ei ole teinud midagi seadusevastast. Ringkonnakohus aga sama meelt ei ole ning saatis ta kuueks kuuks reaalselt vangi.
Endine Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo on veendunud, et ei ole teinud midagi seadusevastast. Ringkonnakohus aga sama meelt ei ole ning saatis ta kuueks kuuks reaalselt vangi. Foto: Elmo Riig

Kohtuotsus, mis sunnib Kõpu endist vallavanemat pooleks aastaks vanglasse minema, jõustus esmaspäeval, aga seda päeva, millal ta peab Tartu vangla väravas kohal olema, pole kohus veel öelnud.

«Kui toimikud jõuavad riigikohtust tagasi Viljandi kohtumajja, siis seal tehakse Tõnu Kiviloole teade selle kohta, millal ja kuhu ta peab minema vangistust kandma,» selgitas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm. «Tavaliselt antakse süüdimõistetule aega kaks nädalat.»

Tamm lisas, et kohtutoimikud pole veel Viljandisse jõudnud.

Juhtudel, kus kohtualusele mõistetakse karistuseks reaalne vangistus, aga ta pole kohtupidamiseks vahi alla võetud, ei pea inimene kohe pärast kohtuotsuse väljakuulutamist vanglasse minema. Talle määratakse kindel kuupäev ja kellaaeg, milleks ta peab ise vanglasse minema. Kui süüdimõistetu korraldust ei täida, kuulutatakse ta tagaotsitavaks ja tema vanglasse toimetamise võtab enda peale politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles