Neli Viljandimaa talu astuvad peagi loodavasse ühendusse

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigimees Jaan Tõnissoni sünnikodu, Viljandi vallas asuva Mursi talu perenaine Liina Kessa rääkis, et talu vajab restaureerimiseks sadu tuhandeid eurosid, sest juba majas on üle 200 ruutmeetri pinda. «Mida ei ole, on raha,» nentis ta.
Riigimees Jaan Tõnissoni sünnikodu, Viljandi vallas asuva Mursi talu perenaine Liina Kessa rääkis, et talu vajab restaureerimiseks sadu tuhandeid eurosid, sest juba majas on üle 200 ruutmeetri pinda. «Mida ei ole, on raha,» nentis ta. Foto: Marko Saarm / Sakala

Õige pea asutatavasse muinastalude ühendusse astub praegustel andmetel 29 taluomanikku kogu Eestist, Viljandimaalt kavatsevad ühendusega käed lüüa nelja talu esindajad. Muu hulgas avaldavad nad toetust plaanile hakata mälestistest taludele riigieelarvest raha andma. 

«Ühtegi suuremat turismikataloogi ei trükita, ilma et selles oleks Koguva talu sees. Talu on Eesti märk,» toonitas ühenduse eestvedaja Ott Rätsep, kes peab Liivimaa vanimat säilinud rehetalu, Põlvamaal paiknevat Hinni talu. 

Ühendus luuakse selleks, et toetada taluarhitektuuri säilitamise riikliku programmi ellukutsumist. Sellekohase ettepaneku on valitsusele teinud muinsuskaitseameti nõukogu esimees Lilian Hansar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles