Jalakäijate sild süüdati põllul põlema

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Mulgi vallavolikogu kehtestas Mati teele sundservituudi, oli pärast istungit kinnistu omanikul Elle Toomil aega see otsus kohtusse kaevata. Nädala algul polnud veel teada, kas ta on seda teinud, ent olukord Kassepa kinnistu põllul ei näidanud rahunemise märke ning töömehed põletasid purde, mille kaudu jalakäijad üle kraavi pääsesid.
Kuigi Mulgi vallavolikogu kehtestas Mati teele sundservituudi, oli pärast istungit kinnistu omanikul Elle Toomil aega see otsus kohtusse kaevata. Nädala algul polnud veel teada, kas ta on seda teinud, ent olukord Kassepa kinnistu põllul ei näidanud rahunemise märke ning töömehed põletasid purde, mille kaudu jalakäijad üle kraavi pääsesid. Foto: Gerli Rehemaa

​Mulgi vallavolikogu seadis sügisel ülesküntud Mati teele küll sundservituudi, et see taastada, kuid veel enne otsuse jõustumist põletasid ilmselt kinnistuomaniku palgatud töömehed ära silla, mille elanikud olid pannud kraavile, et pääseda vana rada pidi avalikule teele.

«Tulin sel päeval matustelt. Ema tõi mu teeotsa ära ja vaatasin, et midagi metsa ääres põleb,» meenutas möödunud laupäeva Vaikna talu perenaine Tiia Rehemaa. Vaikna on üks nendest viiest talust, mis jäävad põllu taha. Esiti arvas Rehemaa, et põld põleb, sest keelust hoolimata on ju siin-seal kulu põletatud, kui ta aga lähemale jõudis, selgus, et töömehed võtsid viimast talude elanike otseteest Karksi-Nuia. «Sild oli juba ära lõhutud ja lõkkes,» ütles Rehemaa. 

Et ema ligi kaks meetrit laiast kraavist üle aidata, tulid talle vastu kodus olevad vanemad lapsed. «Abitöömees viskas ka toika,» märkis Rehemaa ja lisas, et see ronimine nõudis päris palju kokkuvõtmist, sest talle on määratud töövõimetus ja jalad on viletsad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles