Homsetele liiklustalgutele laekus Viljandimaalt 75 ettepankut

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval on politseinike tähelepanu pööratud liiklejate kiirusele maanteedel ja asulates.
Kolmapäeval on politseinike tähelepanu pööratud liiklejate kiirusele maanteedel ja asulates. Foto: liiklustalgud.ee

Inimesed märkisid politsei kaardirakendusele rohkem kui 1600 ettepanekut ja Viljandimaa koha peal vaatab kaardilt vastu number 75. Need on paigad, kus kiirustavad juhid valmistavad inimestele muret. Politsei pressiteenistuse teatel algavad liiklustalgud kolmapäeval hommikul ning kestavad neljapäeva hommikuni.

«Nagu eelmistel aastatel märgiti kõige rohkem kohti Tallinnas ja Harjumaal, kuid politseinikud on väljas kõikjal üle Eesti. Kõik märgitud paigad on ühtemoodi olulised, sest vastupidisel korral poleks neist teada antud,» ütles politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Talgupäeval rahustab inimeste soovitud paikades liiklust paarsada politseinikku. Enam kui pooled paikadest märgiti pealinna ja selle ümbrusesse. Tartumaal märgiti 300, ülejäänud Lõuna-Eestis aga umbes 150 probleemset paika. Lääne-Eestis mainiti umbes 250 paika, Lääne- ja Ida-Virumaal anti teada sajast kohast.

Probleemsetena märkisid inimesed liiklustalgute kaardile nii asulates kui ka väljaspool neid olevaid kohti, bussipeatusi ja õuealasid ning maanteelõike, kus piirkiirusest kinni ei peeta.

Liiklustalgud on Euroopa liikluspolitseinikke ühendava võrgustiku TISPOL kiiruseületajatele keskenduva nädala osa ning talguid peetakse kogu Euroopas.

Piirkiirusest kinnipidamisele keskendub ka 16. aprillil alanud ning peaaegu kuu kestev maanteeameti kampaania «Aga mina olen kiirusjälgija».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles