Kaur Kuslap oli Horvaatias Eesti meestest parim

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlaste parima etteastega sai ühepaadil Horvaatias hakkama viljandlane Kaur Kuslap.
Eestlaste parima etteastega sai ühepaadil Horvaatias hakkama viljandlane Kaur Kuslap. Foto: Marko Saarm / Sakala

Rahvusvaheline sõudehooaeg algas läinud nädalavahetusel eestlaste osalusel Horvaatias Zagrebis peetud jõuprooviga. Eesti sõudeliidu kodulehel avaldatud uudises seisab, et koondise treenerite arvates võib sealseid starte kordaläinuks pidada. Meeste konkurentsis osutus edukaimaks eestlaseks viljandlane Kaur Kuslap.

Täiskasvanute koondisele olid neljanädalase veelaagri avavõistlused esimeseks hinnanguks talvel tehtud tööle. Laupäeval sõitsid kõik ühepaate, pühapäeval pingutasid paarisaeru kahepaatidel.

Koondise peatreeneri Matti Killingu sõnul saadi head stardid ning kuigi sportlased on pikale veninud laagrist väsinud, tuleb «Croatia Openiga» rahule jääda.

«Nii pikk laager oli meile uus olukord. Meenutan, et Rio-aastal tegime kahenädalased tsüklid. Võib öelda, et kõik mehed on üsna ühesuguses konditsioonis ning ka Andrei Jämsä hakkab üha paremini liikuma,» vahendas juhendaja sõnu alaliidu koduleht.

Eestlaste parima etteastega sai ühepaadil hakkama viljandlane Kaur Kuslap, platseerudes ajaga 7.04,64 viiendaks. Mõnevõrra üllatuslikult jõudis ülejäänud tugevate Eesti sõudjate ees finaali tallinlane Jüri-Mikk Udam, kes sai resultaadiga 7.15,40 kuuenda koha. A-finaali võitis serblane Marko Marjanović Rio olümpia ühepaadi hõbemedalivõitja horvaat Damir Martini ees.

Kaspar Taimsoo sõudis B-finaalis ja oli seal 7.07,83-ga teine, kokkuvõttes aga kaheksas. Viljandlasele järgnesid Tõnu Endrekson 7.15,46 ning Andrei Jämsä 7.23,96-ga. Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Oskar Kuzmin lõpetasid oma etteaste C-finaalis.

Pühapäeval moodustati tippudest paarisaeruduod. Parima esitluse tegid Kaur Kuslap ja Allar Raja, platseerudes 6.27,77-ga serblaste Miloši ja Nenadi järel (6.25,97) teiseks. Taimsoo ja Anderson olid 6.31,71-ga neljandad ning vanameistrid Jämsä ja Endrekson 6.43,33-ga viiendad.

Matti Killingu ütlemist mööda annab hooaja alguses tunda liiga väike veekilomeetrite arv. «Tunnetan, et distantsi on veel vähe ja järgmises treeningfaasis peame hakkama mahtu koguma. Ka Damir Martin kurtis ühepaadil teiseks jäädes, et vee peal on vähe käidud ja ju see ikka mõjutab. Analüüsin olukorda, võtan mehed saabuval kolmapäeval Pärnus kokku ja asume tegutsema,» rääkis treener.

Praeguse teadmise põhjal plaanivad sõudjad mai lõpuni Pärnus ja Viljandis treenida. «Viljandis siis, kui hakkame maailmakarika esimeseks etapiks viimast lihvi andma,» lisas Matti Killing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles