Kui palju ületas minister Jaak Aab lubatud joobe piirmäära? (6)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Jaak Aab teatas tagasiastumisest.
Riigihalduse minister Jaak Aab teatas tagasiastumisest. Foto: Liis Treimann

0,05 milligrammi liitris. Just nii palju oli regionaalminister Jaak Aabi veres mõõdetud joove suurem, kui liiklusseadus lubab. Sellise verenäiduga autojuhile teeb politsei väärteo menetluse protokolli ning määrab ka trahvi.

Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juht Alar Sadam selgitas, et Eesti seaduste kohaselt algab rikkumine sellest hetkest, kui tõenduslik alkomeeter näitab alkoholisisaldust 0,10 milligrammi liitri kohta. Kui juht tabatakse roolist näiduga 0,09 milligrammi liitri kohta, pole politseil õigust juhti kinni pidada või talle karistust määrata.

Kui juhi ainus süü on lubatud piirmäära ületamine ja varem ei ole teda joobnuna roolist tabatud, teeb politsei suure tõenäosusega juhile ettepaneku oma süüd kinnitada ning määrata trahv kohapeal. Maksimaalne karistus saab sellisel juhul olla 400 euro suurune trahv, aga juhiluba ära võtta ei saa.

Endine Võhma linnapea ja sellelt kohal suurde poliitikasse läinud Jaak Aab tabati kuu aega tagasi Tartus Lõunakeskuse lähedal, kui ta ületas linnas sõites lubatud sõidukiirust 23 kilomeetrit tunnis. Lisaks näitas alkomeeter, et minister istus roolis niinimetatud jääknähtudega. Tema veres mõõdeti alkoholi 0,14 milligrammi liitri kohta.

Karistuseks peatas politsei Aabi juhtimisõiguse üheks kuuks ning täna teatas Aab  ministrikohalt tagasiastumisest.

* Artikli algses variandis eksis autor mõõtühikuga. Viga parandati kell 12.20. Autor Marko Suurmägi palub vabandust.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles