Loomakasvataja pakub kuulutuses tavalisi kutsikaid teraapiakoerte pähe (2)

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soov.ee keskkonnas leiduvas kuulutuses seisab, et ainulaadsed teraapiakoerad on sündinud märtsikuu alguses. Tegelikult saab looma sobilikkust teraapiakoeraks hinnata Eesti abi- ja teraapiakoerte ühingu kinnitusel alles siis, kui ta täiskasvanuikka jõuab.
Soov.ee keskkonnas leiduvas kuulutuses seisab, et ainulaadsed teraapiakoerad on sündinud märtsikuu alguses. Tegelikult saab looma sobilikkust teraapiakoeraks hinnata Eesti abi- ja teraapiakoerte ühingu kinnitusel alles siis, kui ta täiskasvanuikka jõuab. Foto: Kuvatõmmis

​Kui koerakutsika ema on Alaska malamuut ja isa Berni Alpi karjakoer, siis see annab Pärnumaal tegutseva loomakasvataja väitel kokku ainulaadse teraapiakoera – just sellise sisuga müügikuulutus on ärritanud Eesti abi- ja teraapiakoerte ühingu liikmeid. 

300 euro eest müüakse segatõugu kutsikaid teraapiakoerte pähe nii soov.ee keskkonnas kui ka Viljandimaal levivas kuulutustelehes 1leht. Eesti abi- ja teraapiakoerte ühingu kõneisiku Maarja Tali sõnul on see klientide eksitamine rahateenimise eesmärgil, sest teraapiakoeraks ei sünnita. Sama hästi võiks Tali sõnul öelda beebi kohta, et temast saab arst.

Kui koeramüüja number Google’i otsingusse lüüa, selgub, et see kuulub Pärnumaal tegutsevale füüsilisest isikust ettevõtjale Viljar Kalbusele, kes on varem müünud muu hulgas kanu. Paralleelselt teraapiakoertega pakub ta Kaukaasia lambakoera kutsikaid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles