Emakeeleeksam oli paljude gümnasistide meelest lihtne

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne eksamit väljendas Viljandi gümnaasiumi direktor Ülle Matsin kooli auditooriumis lootust, et gümnasistid on ennast saanud korralikult välja puhata, ja tuletas neile meelde, et nad eksamiks kindlasti vett varuksid.
Enne eksamit väljendas Viljandi gümnaasiumi direktor Ülle Matsin kooli auditooriumis lootust, et gümnasistid on ennast saanud korralikult välja puhata, ja tuletas neile meelde, et nad eksamiks kindlasti vett varuksid. Foto: Marko Saarm

Esimesel lõpueksamil on eilsega joon all. Abiturientidel oli eesti keele eksami kirjutamisülesande sooritamiseks muu hulgas valida reisimise ja keele säilimise teema. 

Maru-Mehis Kore kirjutas reisimise teemal: mis on reisimise motiivid. «Kummalisel kombel on Lätist alkoholi ostmine kujunenud eestluse tunnuseks,» tõdes Kore ja lisas, et tõi ka paguluse näite. «Kirjutasin, miks ja kuidas inimesed reisivad, tegin mitu alapeatükki, samastasin ennast teemaga,» kõneles Kore. Ühtlasi eristas ta rännet majanduslikul ja poliitilisel põhjusel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles