Viljandi linnavalitsus kinnitas tänavate parandamise kava

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindamistööd algavad Viljandis tavapäraselt mai lõpus.
Pindamistööd algavad Viljandis tavapäraselt mai lõpus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus kiitis tänasel istungil heaks linna selleaastase tänavaremondikava kokku ligi 315 000 euro eest. Linnapea Madis Timpsoni sõnul jääb linna võimekus tänavaid korras hoida ilma riigi rahastuseta alati puudulikuks.

215 000 eurot kulub asfalteerimiseks, pindamiseks ja aukude parandamiseks. Lisaks kulub 100 000 eurot väiksemateks remontideks mitmel pool linnas. Summade sisse pole arvestatud võimalikku tänavate rekonstrueerimist Kantremaa tööstuspiirkonnas, milleks linn EAS-ilt heakskiitu ootab.

Madis Timpsoni sõnul jagab linnavalitsus tänavate remondiks raha olukorras, kus käärid vajaduste ja võimaluste vahel on mitmekordsed. «Arvestades, et Viljandis on ligi 100 kilomeetrit tänavaid ja tänapäevaste ehitusvõtete juures peaks tänava eluiga olema 50 aastat, oleme oma võimekusega suures puudujäägis. Spetsialistide sõnul maksab ühe kilomeetri tänava uuendamine laias laastus üks miljon eurot. Lihtne matemaatika ütleb, et Viljandi linnas on elementaarne teede korrashoiuks vajaminev summa kaks miljonit eurot aastas. Summa, mida meie kasutada saame, on aga mitu korda väiksem,» rääkis linnapea pressiteate vahendusel.

Ta lisas, et ilma riigi lisarahata ei suuda Viljandi ja teised maakonnakeskused oma tänavaid kunagi rahuldavasse korda saada. «Kui tahame, et Eesti maakonnakeskuste tänavate seisukord teeks olulise hüppe paremuse poole, peaks riik eraldama selleks nelja aasta jooksul 150 miljonit eurot. See summa võimaldaks linnadel viia oma tänavavõrk vähemalt rahuldavasse korda,» ütles Timpson.

Vaata remondikava siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles