Eesti Rahva Muuseumis avatakse Kääriku perenaise näitus

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Raud
Anu Raud Foto: Elmo Riig

Laupäeval kell 18 tähistab Eesti Rahva Muuseum 109. aastapäeva kontserdi ning Viljandi külje all Kääriku talu pidava emeriitprofessori akadeemik Anu Raua ülevaatenäituse «Isamaastikud» avamisega ERM-i sillal.

«Olen väga rõõmus, et minu suur vaibanäitus toimub ERM-is. Olen siin käinud rohkem kui poolesaja aasta jooksul küll lapsena ema käekõrval, üliõpilasena ja lugematuid kordi õppejõu ja juhendajana koos üliõpilastega,» ütles Anu Raud.

Näitusel on väljas ligi 50 kunstniku vaipa perioodist 1968–2018. Lisaks legendaarsetele töödele on eksponeeritud mitu täiesti uut vaipa, sealhulgas näituse nimivaip «Isamaastikud».

«Kui vaadata, millised kujundid ja värvid mu vaipadele satuvad, siis tundub, et need on pärit muuseumist, metsast, põllult ja päris oma kodunt, kambrist. Koon oma vaipadesse seda, mis mulle tundub ilus ja armas olevat,» iseloomustas Raud oma aastakümnetepikkust loomingut.

Anu Raud on üks tunnustatumaid Eesti vaibakunstnikke, kelle kirgas elutunnetus käib alati ajaga kaasas ja kes on pühendanud oma elu õpetamisele. Raud pälvis tänavu riikliku kultuuri elutööpreemia.

Näitus «Isamaastikud» on pühendatud Anu Raua 75. sünnipäevale ning on ERM-i galeriis tavakorras avatud pühapäevast, 15. aprillist. Näituse kuraator ja produtsent on Reet Mark (ERM) ning kujundaja Ene-Liis Semper (NO99). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles