Päikese tänaval hakkab ühel päeval paistma kollane, mitte laiguline päike

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere tulemast Järveotsale! Endise sõjaväebaasi alale tuleb uus eramurajoon. Esimesed poolsada krunti loodetakse panna müüki selle aasta lõpus. Räämas rajatised lammutatakse enne seda mõistagi ära.
Tere tulemast Järveotsale! Endise sõjaväebaasi alale tuleb uus eramurajoon. Esimesed poolsada krunti loodetakse panna müüki selle aasta lõpus. Räämas rajatised lammutatakse enne seda mõistagi ära. Foto: Marko Saarm

Ühel killukesel Viljandisse kunagise sõjaväebaasi territooriumile loodavast Järveotsa elamurajoonist, tulevasel Päikese tänav 5 kinnistul käib elu juba praegu. Küll mitte niisugune, mida näevad vaimusilmas linnajuhid, lootes tulevasest elurajoonist leevendust murele, et Viljandis tööl käivad ja teenuseid tarbivad inimesed ehitavad sobivate kruntide puudusel oma kodu linnapiirist väljapoole ja maksavad ka makse naaber­omavalitsuses.

Raske on aru saada, mis funktsiooni too punastest tellistest ehitatud ja muldvalliga piiratud pisike hoone Nõukogude sõjaväebaasis täitis, ent on päevselge: selle asukatest maksumaksjaid pole. Rääkimata sellest, et nood pole seal seaduslikud elanikud, vaid skvotterid, kui tahta moodsalt väljenduda.

Nii nagu teisigi militaarse taustaga ehitisi tulevase elurajooni alal ootab ka toda köksu lammutamine. Aga praegu on selle ühes otsas kaks koikut. Sel ruumiosal on ka katus peal ja uks ees, mida ei saa öelda enamiku teiste endise baasi ehitiste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles