Ajalooga majad on hinnas

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lossi tänava kolmest hoonest koosneval kompleksil on uus omanik, kes kavatseb seal peagi suuremaid ümberehitustöid ette võtma hakata. Monika Vestman loodab, et praegu üsna räämas pilt muutub peagi.
Lossi tänava kolmest hoonest koosneval kompleksil on uus omanik, kes kavatseb seal peagi suuremaid ümberehitustöid ette võtma hakata. Monika Vestman loodab, et praegu üsna räämas pilt muutub peagi. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus andis ligi 35 000 eurot restaureerimistoetusteks. Raha sai paarkümmend objekti, neist kõige rohkem, 10 184 eurot, anti Koidu seltsimaja katusekonstruktsioonide taastamiseks.

Kogusumma oli tänavu veidi suurem kui varasematel aastatel. Linnavalitsuse kultuuriväärtuste spetsialisti Monika Vestmani sõnul oli tänavuste rahasoovide eripära see, et sageli küsiti mitu toetust ühele majale, näiteks eraldi sokli, akende ja korstnapitside uuendamiseks. 

«Selline kompleksne lähenemine on muidugi tore, ent linna rahaliste toetuste võimalused on piiratud,» lausus  Vestman ja lisas, et sõel oli tänavu tihe. Raha jaganud komisjonil oli sestap paigas kolm eelistust. «Leppisime kokku, et anname toetust eelkõige restaureerimiseks ja värvimiseks, mis aitab hoone tervikuna kaunimaks muuta. Toetame ka projektdokumentatsiooni koostamist. Muinsuskaitsealal on hoone projekteerimise aluseks muinsuskaitse eritingimused ja et need on omanikule lisaväljaminek, otsustasime nende tellimist toetada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles