Esmaspäeval algavad Loodi ja Sultsi vahel teetööd

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval algavad Loodi ja Sultsi vahelisel teelõigul ehitustööd.
Esmaspäeval algavad Loodi ja Sultsi vahelisel teelõigul ehitustööd. Foto: Elmo Riig / Sakala

Maanteeamet andis teada, et esmaspäeval algavad ehitustööd Imavere–Viljandi–Karksi-Nuia maantee Loodi ja Sultsi vahelisel lõigul.

Viis kuud kestvate tööde järel peaks olema suurem nii tee kandevõime, liiklusohutuse kui sõidumugavus. Ette võetakse sõidutee konstruktsiooni ja ristmike remontimine, bussipeatuste rekonstrueerimine ning veerežiimi parandamine.

Olemasolev kate freesitakse valdavalt kogu tee laiuses. Ehitatakse muldkeha laiendused ja paigaldatakse uued truubid, puhastatakse ja kaevatakse kraavid. Rajatakse uus teekate, mis koosneb kompleksstabiliseeritud alusest ja kahekihilisest asfaltkattest. Lisaks rajatakse ohutussaared ja paigaldatakse uued liikluskorraldusvahendid. Rekonstrueeritakse Loodiveski truup ja Sultsi külas ehitatakse välja tänavavalgustus.

Kõnealune teelõik algab Loodi külast peale Loodi–Helme ristmikku ning lõpeb Sultsi külast üks kilomeeter Karksi-Nuia poole. Ehitatakse kahes lõigus ja tööd alustatakse Sultsi-poolsest lõigust.

Eelkõige mõjutab tee-ehitus Karksi-Nuia ja Abja-Paluoja poole liikujaid. Loodiveski truubi ehituse ajal on liiklus neli päeva suletud. Ümbersõit tähistatakse ning sulgemisest antakse varem teada.

Samuti tuleb sõidukijuhtidel arvestada liikluspiirangutega vahetult töötsoonis ning ajal, mil tee on veel asfalteerimata. Tööd tehakse nii, et vähemalt üks sõidusuund on liiklejatele avatud (välja arvatud Loodiveski truubi ehituse ajal). Kõigi tööde tegemise ajal ja nende vaheaegadel, kui pole tagatud vähemalt 1+1 sõidurada, kasutatakse liiklusreguleerijaid või foore.

Maanteeamet palub liiklejail oma sõite planeerides varuda lisaaega, sest objekti läbimine võib võtta tavalisest rohkem aega ning võib esineda nii tolmu kui ka pori.

Töid teeb aktsiaselts TREV-2 Grupp ja omanikujärelevalvet aktsiaselts Taalri Varahaldus. Lepingu kogumaksumus on 2,9 miljonit eurot. Tee peaks valmis saama septembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles