Järvejooksu korraldajad kutsuvad künnipäevajooksule

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik jooksuhuvilised on reedel kell 18 oodatud linnastaadioni juurde, et startida ühisele treeningjooksule ümber Viljandi järve.
Kõik jooksuhuvilised on reedel kell 18 oodatud linnastaadioni juurde, et startida ühisele treeningjooksule ümber Viljandi järve. Foto: Marko Saarm / Sakala

Igal aastal 1. mail toimuva ümber Viljandi järve jooksu selle aasta esimene start on reedel, 13. aprilli õhtul kell 18 kui starditakse künnipäevajooksule

Tegemist on juba viienda korraga, kui ümber Viljandi järve jooksu korraldajad kutsuvad huvilisi ühisele treeningjooksule. Osavõtumaksu sellel jooksul ei küsita, rinnanumbreid ei väljastata ning lõpuprotokolli ei koostata. Küll aga saab igaüks staadionil oleva kella abil fikseerida oma lõpuaja. Start ja finiš on tavapäraselt Viljandi staadionilt.

Künnipäevajooks on ellukutsutud selleks, et nii jooksjad kui kepikõndijad saaksid ühiselt teha ümber järve rajal treeningu. Rahvapärimuses on see päev olnud see aeg, kui põllumees võtab välja oma kevadised töövahendid ja sätib need algavaks hooajaks korda. Jooksjatel on sel päeval paras proovida oma kevadist sportlikku vormi ning uurida ümber Viljandi järve jooksu rajaolusid.

1. mail kell 12 startivale ümber Viljandi järve jooksule on end kirja pannud ligi 3300 osalejat. Mullu püstitati Eesti vanimal rahvajooksul registreerunute rekord ning stardiprotokolli kanti pisut üle 4000 jooksja ja kepikõndija.

Registreerumisega tasub kiirustada, sest need, kes panevad end kirja 14. aprilli viimaseks minutiks, saavad stardiprotokolli koha, mis arvestab eelmise või üle-eelmise jooksu tulemusi. Alates 15. aprillist registreerujad saavad stardinumbri, mis annab koha stardirivi tagumises pooles.

Ümber Viljandi järve jooks on Eesti kõige pikemate traditsioonidega rahvaspordivõistlus, mis tänavu toimub juba 89. korda. Esimest korda joosti ümber järve 1928. aastal. Jooksu start on igal aastal 1. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles