Elektrikud tulevad linna valgustust uueks looma (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naatriumlambid maksavad ligi 100 eurot tükk, elektrit võtavad aga umbes poole rohkem kui LED-valgustid.
Naatriumlambid maksavad ligi 100 eurot tükk, elektrit võtavad aga umbes poole rohkem kui LED-valgustid. Foto: Rannar Raba / Sakala

Nii suurt tööd, kui esmaspäeval Viljandis pihta hakkab, pole linna  tänavavalgustusega varem tehtud. Sügiseks vahetatakse välja 22 kilomeetrit juhtmeid ning 530 tänavalampi.

Enam kui miljoni euro eest uuendab aktsiaselts Empower suve lõpuks valgustust 47 tänavalõigul ning kui töö on lõppenud, saab kuuendik Viljandist täiesti uue tänavavalgustuse alates maa alla veetud kaablitest ja lõpetades betoonpostide otsas olevate lampide ja pirnidega.

«Tulevad uued leedlambid ning pärast tööde lõppu pole linnas enam ühtegi vana elavhõbevalgustit,» kinnitas Viljandi Veevärgi arendusjuht Rein Triisa. Töö tellib ja selle eest maksab Viljandi Veevärk, kellele kuuluvad kõik tänavavalgustid. Uuenduse tulemusena hoiab linn kokku elektrikulu, vahetatud saavad ohtlikuks muutunud betoonpostid ning vanad juhtmed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles