Juhtkiri. Loodetavasti ei lähe kuumaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Asjad selginevat aja kulgedes. Sellest ka ütlus, et aeg annab arutust. Ent praeguseks on möödunud piisavalt palju aega ja toimunud piisavalt palju, et tunnistada: me oleme sisenenud uude külma sõja perioodi.

USA ja Venemaa väed on juba omavahel verd valanud. See juhtus veebruarikuises kokkupõrkes Süürias USA sõjaväe ja Wagneri grupi vahel, ehkki formaalselt tulistasid ameeriklaste poole erafirma palgasõdurid. Oma osalemise vilets peitmine pole Venemaa puhul midagi uut. Mõelgem kas või Krimmi rohelistele mehikestele, aga miks mitte ka näiteks Vietnami sõja peale.

Hiljem andis külmast sõjast tunnistust Lääne riikide ja Venemaa vastastikune diplomaatide väljasaatmine. Ajendi selleks andis teatavasti Londonis toimepandud närvimürgirünnak, milles osalemist Vladimir Putin otsesõnu ei eitanud, kui BBC korrespondent selle kohta küsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles