Käsipallur Karl Toom vahetab Saksamaal tuleval hooajal klubi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Toom
Karl Toom Foto: Erakogu

Teist hooaega Saksamaal klubikäsipalli mängiv Eesti koondislane Karl Toom leidis juba enne hooaja lõppu endale Saksamaal uue klubi, sõlmides kaheaastase lepingu tugevuselt teises liigas ehk 2. Bundesligas mängiva TV Emsdetteniga. Lõppeval ja ka eelmisel hooajal esindas Toom TV 1893 Neuhausenit, kes tänavu võitleb Saksamaa kolmandasse liigasse püsimajäämise eest.

Viljandi spordikooli käsipallikasvandik Karl Toom avaldas kokkuleppe üle rahulolu. «Agendid tegid head tööd, sest Neuhauseniga on mul leping lõppemas ja kaks kuud tagasi käisin end Emsdettenis näitamas. Ju ma siis avaldasin sealsetele treeneritele muljet. Loomulikult on nad kursis, et mul  oli põlvevigastuse tõttu üle-eelmisel hooajal aastane mängupaus, ent sellest hoolimata pakkusid  nad mulle hea lepingu,» kõneles Karl Toom.

TV Emsdetten on aastaid 2. Bundesligas pallinud, tehes korraks ehk neli hooaega tagasi kiirpõike ka kõrgliigasse. Mullu sai see Saksamaa tugevuselt teises sarjas 20 võistkonna seas üheksanda koha, samal kohal on ta ka praegu. Üheksa vooru enne hooaja lõppu jääb TV Emsdettenil neljandast kohast vaid kuus punkti maha, sama kaugel tema selja taga on kümnendana Karl Toomi kaaslinlase Karl Roosna koduklubi Esseni TUSEM.

«Loodetavasti saan tuleval hooajal suurepärase võimaluse end tõestada, sest kaks tänast vasaksisemist lahkuvad ja palgatakse kaks uut, kellest mina olin esimene,» selgitas 20-aastane Viljandi HC kasvandik, kelle ütlemist mööda on see täisprofessionaalse võistkond, kus saab keskenduda ainult treeningutele ja mängudele.

Karl Toom on tänavu Neuhauseni eest kolmanda liiga lõunatsoonis teinud kaasa 20 kohtumist ja visanud 42 väravat. Uues meeskonnas aste kõrgemal on ka uuel tasemel treener, sest Emsdettenit juhendab endine tippkäsipallur Daniel Kubeš. 2012. aastal THW Kieliga Euroopa Meistrite liiga võitnud 40-aastane tšehh aitab paralleelselt Saksamaa klubi juhendamisega koos Jan Filipiga treenida Tšehhimaa koondist, kes tänavusel Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril sai kuuenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles