Noorte pärimusbändide finaliste on kuue asemel üheksa

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on tehtud eelmise aasta noorte pärimusbändide konkursi tublimate tunnustamisel.
Foto on tehtud eelmise aasta noorte pärimusbändide konkursi tublimate tunnustamisel. Foto: Andreas Reili

Noorte pärimusbändide konkurssi korraldavale Viljandi pärimusmuusika keskusele laekus sooviavaldus 16 bändilt, kellest võistlustulle asub üheksa. Koosluste liikmed on vanuses 10–25 aastat, erinevaid kategooriaid ei ole ja võistlus on seda põnevam, et parim võib olla nii põhikoolis kui ülikoolis õppija.

16 kandideerijast pääsesid edasi Valga muusikakooli pärimusbänd, Viuväuvau, Keris, Kikerber, Okas Roos, Duo Ruut, Nelivedu, Duo Traat ja Jäälilled.

«Noorele ansamblile on sedasorti ürituse kogemus hindamatu väärtusega, segu närvist, erutusest ja põnevusest viib edasi, ka juhul, kui võit õuele ei tule,» lausus pärimusmuusika keskuse produtsent Merike Paberits pressiteate vahendusel. Tema sõnul oli konkurss erakordselt tihe ja tugev ning programminõukogu arutelu kestis mitu päeva. «Esialgu pidime finaali võtma kuus kooslust, aga pärast pikka argumenteerimist jõudsime ühisele arusaamale, et mõistlik on just üheksa ansambliga finaali minna,» lisas Paberits selgituse.

Noorte pärimusbändide võistlus on 19. aprillil kell 17 Viljandi pärimusmuusika aidas. Õhtu algab konkursiga ning lõpeb kontserdiga, mille annab eelmise aasta võitja Duo Mänd / Krüsban.

Pärimusmuusika keskus korraldab noorte pärimusbändide konkurssi teist korda ning ettevõtmise eesmärk on anda alustavale ansamblile võimalus kogeda esinemist suurel laval ja võistlustunnet. Konkursi peaauhind on Eesti Kultuurikapitali 500-eurone stipendium ja võimalus esineda Viljandi pärimusmuusika festivali pealaval. Paremaks ettevalmistuseks saab võitja mentoriks Eeva Talsi, kes juhendab noori tervikliku kontserdikava poole.

Auhinnafond on magus. Lisaks eespool mainitud peapreemiale on välja pandud teise ja kolmanda koha autasu. Mõlemad saavad võimaluse esineda Viljandi pärimusmuusika festivali rohelisel laval ja pärimusmuusika keskuse korraldataval lõikuspeol ning teise koha pälvinu saab lisaks võimaluse salvestada üks lugu Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia stuudios. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles