Viljandi vallamaja valmib Viiratsisse konkursiga (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
40 aastat vana maja uueks ehitamiseks korraldab vald arhitektuurikonkursi.
40 aastat vana maja uueks ehitamiseks korraldab vald arhitektuurikonkursi. Foto: Elmo Riig

​Viiratsis praegu tühjana seisev kunagine vallamaja ja sovhoosikontor saab kahe suve pärast taas vallamajaks ning selle uueks ehitamiseks kuulutas Viljandi vald välja arhitektuurivõistluse.

Veel enne jaanipäeva loodavad vallajuhid koos arhitektide liidu esindajatega valida välja parima töö, mille järgi hakata 1977. aastal valminud kontorihoonet uueks ehitama. «See konkurss on pigem hoone sisetöö jaoks,» selgitas Viljandi vallavanem Alar Karu. Väljastpoolt hoonet, mis on 40 aastat tagasi rajatud kunagise Viiratsi mõisa vundamendile, väga palju muuta ei taheta. «Võib-olla on vaja juurdeehitist, aga see jääb arhitekti otsustada,» lisas Karu.

Eesti arhitektide liidu asepresident Kalle Komissarov sõnas, et valdade ühinemise järel on tekkinud Eestis vajadus ka uute vallamajade järele. Juba käib konkurss Saue ja Rae valla uue keskuse ehitamiseks ning nüüd liitus nendega Viljandi vald.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles