Henri Treimuth tegi rattamaailma klassikul vägeva sõidu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise parimana saavutas Henri Treimuth 17. koha.
Eesti koondise parimana saavutas Henri Treimuth 17. koha. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pühapäeval sõideti jalgrattaspordimaailmas väga mainekas munakiviklassikuks nimetatav Pariisi–Roubaix` ühepäevasõit. 257-kilomeetrine jalgrattavõistlus kuulub jalgrattaspordi raskemate ja prestiižsemate ühepäevasõitude hulka ning esimest korda oma karjääris pälvis seal võidu Peter Sagan. Mõnevõrra lühemal distantsil võtsid mõõtu juuniorid ning Eesti koondise vormis oli seal stardis kolm Viljandi rattaklubi noormeest: Henri Treimuth, Toomas Vool ja Erki Laanemäe.

Eesti koondise parimana saavutas Henri Treimuth väga kõrge, 26. koha. Viljandi rattaklubi treener Marek Johanson kirjutas klubi Facebooki kontol, et esimest aastat juunioride seas sõitev Treimuth on näidanud end hea «mägironijana». «Seega selline õnnestumine kevadisel klassikul on vägev üllatus ja kindlasti korralik motivatsioonilaeng noorele mehele,» kirjutas treener.

Kahjuks ei õnnestunud Erkil ja Toomasel kukkumisest pääseda ja nad jäid kohtadel 56–73 ajalimiidist välja.

Eestlastest teise tulemuse tegi Kalevi jalgrattakooli kasvandik Markus Pajuri, kellel sõidu keskel purunes rehv, mistõttu tuli tal leppida 39. kohaga. Koondislane Rait Ärm lõpetas 51. kohal.

Finišisse jõudis ajalimiidis 55 võistlejat. Eesti koondisesse kuulunud Artjom Mirzojev, Toomas Vool ja Erki Laanemäe lõpetasid samuti sõidu, aga jäid kohtadele vahemikus 56–73, mis ajalimiiti ei mahtunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles