Hoolimatuse musternäidis: loomakaitsjad leidsid «elevandinahkse» koera

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomakaitse liidu Viljandimaa piirkonnajuhi Kristel Tääri sõnul on raske noorpõlvega Pontsu väga sõbralik ja sõnakuulelik.
Loomakaitse liidu Viljandimaa piirkonnajuhi Kristel Tääri sõnul on raske noorpõlvega Pontsu väga sõbralik ja sõnakuulelik. Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Eelmise aasta sügisel anti Eestimaa loomakaitse liidule (ELL) teada haigest Viljandimaa koerast, kes alalõpmata ringi hulkus ning inimestelt süüa nurumas käis. Lisaks muudele hädadele ajas külarahva pabinasse aga kärntõbi, mis võib ka teistele külge hakata.

Pontsu oli oma senises elus näinud vaid näguripäevi ning tema hallikas ja korraliku karvkatteta nahk meenutas kangesti elevandi oma. Vanuseks pakkusid teatajad talle julgelt üle kümne aasta ning loomakaitsjatel soovitati koer lausa magama panna, et tema armetu elu lõpetada.

«Pontsu püüdmise võttis enda peale Viljandimaa piirkonna juht Kristel Täär. Lihtne see polnud, sest koerake oli pelglik ning alati, kui Kristel nähtavale ilmus, pani Pontsu Suislepa metsade vahele plehku,» kirjutas ELL-i juhatuse liige, loomaaktivist Heiki Valner oma blogis. Lõpuks saadi koerake kätte ning viidi esmajoones Viljandisse loomakliinikusse. Selgus, et alkohoolikute unarusse jäetud koeral oli nii tugev põletik, et see ajaski naha sügelema. Sellest ka tema karvutu olek ja elevandile omane kõva hall nahk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles