Kilo punki soovite? Kas pakin kaasa?

Marek Tiits
, filmihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Männiksoo alias Pasa-Pets on praegu Berliinis elutsev punkar ja bändimees, kes on tuntud ansambli Nyrok City liikmena.
Peeter Männiksoo alias Pasa-Pets on praegu Berliinis elutsev punkar ja bändimees, kes on tuntud ansambli Nyrok City liikmena. Foto: Kaader filmist

Viimastel aastatel vilkalt ja viljakalt loomepalangus vehelnud Viljandist pärit režissöör Taavi Arus kerkis avalikkuse terase luubi alla oma mulluse suurepärase dokumentaalfilmiga «Nõukogude hipid». Nüüd on ta maha saanud kahe dokiga, mis panevad kaasa mõtlema, naerma ja, mis seal salata, ka õlgu kehitama.

Lühem film «Pets & Berlin» räägib punkbändi Nyrok City emigreerunud solisti Peeter Männiksoo ehk Pasa-Petsi ehk Peeter Pasa loo ning «Enam kui elu» kõneleb Psychoterrori frontman’ist Freddy Grenzmannist.

Pasa-Pets, kes aastatuhande algul kodumaa tolmu saabastelt pühkis ja Berliini slummidesse kadus, ilmubki Taavi Aruse filmis avakaadrisse just oma suursuguse kodulinna tänavatel. 40. eluaasta piiri ületanud mehe kõhetus ekraanil pani siinkirjutaja hetkeks kohmetuma. See polnud enam see mees, kes Tartu alternatiivurgastes – kui Nyrok City sajandivahetuse-eelsete esinemispaikade kohta viisakat väljendit otsida – lavad oma ultraagressiivse alkomaskoliinsusega värisema pani. See polnud mees, keda 1997. aasta Tartu noorte bändide festivali «Rock Box» rokkarihakatised kabuhirmus pelgasid. Hambutu naeratus, mida Pets oma kanepibongi kõhvides laialt demonstreeris, andis aga üsna kiirelt mõista, et mees ise on oma eluga rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles