Ümber Viljandi järve jooks saab ühe võistluse juurde

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varasematel aastatel aprilli viimasel päeval peetud koolide ümber järve teatejooksule, lisandub tänavu ka ettevõtete esindustele suunatud mõõduvõtt.
Varasematel aastatel aprilli viimasel päeval peetud koolide ümber järve teatejooksule, lisandub tänavu ka ettevõtete esindustele suunatud mõõduvõtt. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui seni on päev enne ümber Viljandi järve jooksu põhistarti kavas olnud 12 kilomeetri pikkune teatejooks vaid koolide 10-liikmelistele võistkondadele, siis tänavu on starti oodatud ka ettevõtete võistkonnad.

«Ettevõtted ja asutused toetavad oma töötajate sportimist üha rohkem ning järjest rohkem luuakse firmade spordiklubisid. See ühendab töötajaid ning tahetakse ühiselt võistlemas käia,» rääkis tänavu teatejooksu korraldava MyFitnessi spordiklubi jooksutreener Raivo Nõmm.

Raivo Nõmm
Raivo Nõmm Foto: Marko Saarm/Sakala

Et huvi ettevõtete teatejooksu vastu on Nõmme sõnul väga suur, tuuaksegi see ümber Viljandi järve jooksu programmi. Start antakse 30. aprillil kell 17.30 Viljandi staadionilt koos koolide võistkondadega. Reeglid on täpselt samad mis koolide esindustel. Ühes võistkonnas peab olema viis naist ja viis meest, läbitakse 500–2000 meetri pikkust distantsi ning jooks käib mööda terviserada.

Mitmel aastal ümber Viljandi järve jooksu esikümnes lõpetanud ja parima viljandlase tiitli välja jooksnud Nõmm lisas, et päev enne põhijooksu on lühikese, aga kiire distantsi läbimine väga hea ettevalmistus. «See on ideaalne soojendus,» oli ta veendunud. «Lisaks annab see võimaluse tulla ühiselt päev varem kohale ja vaadata, mida Viljandil veel pakkuda on.»

Ümber Viljandi järve jooksu esimene start antakse juba reedel, 13. aprillil kell 18 kui Viljandi staadionilt algab künnipäeva jooksule. See on tasuta treeningjooks, kus aega ei võeta, stardinumbreid ei jagata ning lõpuprotokolli ei koostata.

Lastejooksud algavad 30. aprillil kell 17 ning kestavad poolteist tundi. Samal päeval kell 17.30 on teatejooksu start. Ümber Viljandi järve jooks algab 1. mail kell 12 ning kümme minutit hiljem saavad stardi kepikõndijad.

Tänavu 89. korda peetav ümber Viljandi järve jooks on Eesti vanim rahvajooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles