Viljandi pärimusmuusika festival saab EAS-ilt toetuse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus toetab Viljandi pärimusmuusika festivali rahvusvahelist turundust 42 000 euroga. Projekt esitati selle aasta alguses rahvusvaheliste kultuuri- ja spordisündmuste taotlusvooru. Taotluse rahuldamise võimaldasid viimases taotlusvoorus üle jäänud ning varasemate sündmuste kasutamata jäänud eelarvelised vahendid.

Festival saab toetust järgmise aasta rahvusvaheliseks turundustegevuseks eelkõige naaberriikides, et kasvatada festivali väliskülastajate arvu ja pikendada nende piirkonnas viibimise aega.

EAS-i turismiarenduskeskuse direktori kohusetäitja Annely Vürmeri sõnul on festivali turundamine välisturgudel õige ja vajalik, sest see aitab kasvatada turismitulu piirkonnale ning koostöös piirkonna teiste turismiteenuste pakkujatega loob korduvkülastusi väljaspool festivali.

Viljandi pärimusmuusika festivali programmipealiku, pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa sõnul on Eesti pärimusmuusika praegu tugevam kui varem ja Viljandi festival on 25 aastaga kindlasti sellesse suure panuse andnud.

«Just nüüd on aeg lähemad naabrid Soome, Läti ja Rootsi veelgi tugevamalt endaga folgirütmi kaasa haarata,» ütles Noormaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles