Riik ootab aasta õpetaja kandidaate

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeerium kutsub üles tunnustama parimaid haridustöötajaid ja hariduse toetajaid.
Haridus- ja teadusministeerium kutsub üles tunnustama parimaid haridustöötajaid ja hariduse toetajaid. Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Haridus- ja teadusministeerium kutsub üles tunnustama parimaid haridustöötajaid ja hariduse toetajaid.

Kuuendat korda jagab ministeerium haridustöötajatele ja hariduse toetajatele tunnustust pidulikul galal «Eestimaa õpib ja tänab». Kandidaate saab esitada 13. maini kaheteistkümnes kategoorias. Olulise muudatusena pärjatakse tänavusel konkursil suurt osa laureaatidest riiklike hariduspreemiatega ning esimest korda antakse välja elutöö preemia.

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul on õpetajate rolli ühiskonnas raske üle tähtsustada, sest just õpetajatest ja teistest haridustöötajatest saavad alguse paljude noorte edulood. «Õpetaja on inimene, kelle kätte usaldame oma lapsed ja nende hariduse,» sõnas Reps.

Erinevalt eelmistest aastatest on haridus- ja teadusministeeriumil plaanis muuta laureaatidele antavad tunnustused riiklikeks hariduspreemiateks. «Mul on hea meel, et nüüd saame ka riikliku hariduspreemia näol tunnustada haridustöötajaid nende hindamatu panuse eest,» lisas minister. Muudatuse tulemusena antakse laureaatidele ühes tunnustusega rahalised preemiad.

Aasta õpetaja kategooriad on aasta lasteaiaõpetaja, aasta klassiõpetaja, aasta klassijuhataja, aasta põhikooli aineõpetaja, aasta gümnaasiumiõpetaja, aasta kutseõppeasutuse õpetaja, aasta õppejõud, aasta õppeasutuse juht, aasta tugispetsialist, aasta hariduse sõber, haridusasutuse aasta tegu ja elutöö preemia. Lisaks antakse välja aasta õppuri ja aasta juhendaja tunnustused.

Pärast kandidaatide esitamist alustavad parimatest parimate väljaselgitamiseks tööd maakondlikud komisjonid ja kõrghariduse komisjon. Seejärel asub tööle üleriigiline komisjon ja riiklike hariduspreemiate komisjon, kuhu kuuluvad haridusega seotud organisatsioonide esindajad.

Auhinnad antakse välja 14. oktoobril galal «Eestimaa õpib ja tänab» Estonia kontserdimajas.

Tunnustusürituse eestvedajad on haridus- ja teadusministeerium ning Eesti haridustöötajate liit.

Kandidaatide esitamine ja statuudid on siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles