Lihapoe omanik: sel nädalavahetusel algas grillihooaeg

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaani Lihapoodide omanik Tõnu Roslender nägi ostjate käitumisest laupäeva lõunaks ära, et grillihooaeg on alanud.
Jaani Lihapoodide omanik Tõnu Roslender nägi ostjate käitumisest laupäeva lõunaks ära, et grillihooaeg on alanud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandis ja Tallinnas Jaani Lihapoe nime all tegutseva osaühingu Viljandi Render omanik Tõnu Roslender ärkas laupäeva hommikul varakult, et hakata liha marineerima. Vastasel korral oleks olnud oht, et kaupluste letid jäävad pühapäevaks hõredaks.

«Võib küll öelda, et täna (laupäeval – toimetus) algas grillihooaeg,» kinnitas Roslender. «Liha ja vorsti läheb praegu väga palju. Vorsti ehk isegi lihast rohkem.»

Laupäeval müügis olnud lihad marineeriti ettevõttes neljapäeval, mis oli samuti soe. «Kohe mõnus oli tööd teha,» meenutas Roslender ja ütles, et liha valmistati ilmaprognoosist lähtudes tavalisest enam.

Roslender uskus, et laupäeva õhtuks ostetakse lettidel olev lihakraam ära ning pühapäevaks on tal uus laar valmis. Ennustuse järgi tuleb pühapäev laupäevast soojem ja võib arvata, et veel rohkem inimesi toob grillahju talvekorterist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles