Walmart lubab tänavu Viljandi pakiroboteid 40 protsendile USA elanikest

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walmarti Pickup Tower on Viljandis Cleveroni tehases valminud pakirobot.
Walmarti Pickup Tower on Viljandis Cleveroni tehases valminud pakirobot. Foto: Walmart

«Meie kliendid on öelnud selgelt: neile meeldib Pickup Tower!» kirjutas maailma suurim kaubamajade kett Walmart neljapäeval oma blogis. Pickup Tower on Viljandis valmiv pakirobot, millest Walmarti e-poe kliendid saavad kätte oma kauba.

Walmart andis blogis teada, et tema pakirobotite katse on läinud edukalt ning roboteid tuleb ketti üha juurde. Aasta lõpuks lubas ettevõte üle USA 700 robotit ning see tähendab, et neid saaks iga päev kasutada 40 protsenti USA elanikest.

Pakiroboteid tootva aktsiaseltsi Cleveron omanik Arno Kütt kinnitas, et kõik need 700 robotit tehakse Viljandis ja sõidutatakse seejärel teisele poole ookeani. Selleks aastaks on lepinguga võetud kohustus teha valmis 500 robotit.

Walmart nentis oma neljapäevases postituses, et ei kavatse 700 robotiga piirduda. Samuti lubas ettevõte, et jätkab uuenduslike ettevõtmiste juurutamist. Varem on just korporatsioonis innovatsiooni eest vastutav asepresident teatanud, et viljandlaste pakirobot on tema lemmik Walmarti uuendustes.

Walmart hakkas pakiroboteid katsetama alles eelmisel aastal ning praeguseks on neid kasutusel ligi 200. Lühikesest ajast ja väikesest hulgast hoolimata on roboteid kasutanud juba üle poole miljoni kliendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles