Facebookis heasoovijatelt võõra lapse pildi abil raha välja petnud üksikisa mõisteti süüdi

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui keegi sotsiaalvõrgustikus abipalvega inimeste poole pöördub, tuleb suhtuda sellesse teatud ettevaatlikkusega, sest rahaküsija võib teiste inimeste heatahtlikkust ära kasutada.
Kui keegi sotsiaalvõrgustikus abipalvega inimeste poole pöördub, tuleb suhtuda sellesse teatud ettevaatlikkusega, sest rahaküsija võib teiste inimeste heatahtlikkust ära kasutada. Foto: Kuvatõmmis

​Inimestelt ka varem abi palunud Viljandi üksikisa Marko Soesoo saatis Facebooki gruppi «Abivajajad-heategevus» abipalve, väites, et tema laps on epilepsiaga haiglas ja ta ei saa seetõttu tööl käia. Piltidel polnud aga tema laps ja haiguseväide ei vastanud tõele.

Mullu suvel jagas saatejuht Kat­rin Lust oma Facebooki lehel üleskutset, et vajab sõprade abi, sest talle kirjutas viimases hädas Viljandis elav üksikisa Marko Soesoo palvega leida tööd. Lust teatas oma postituses, et mehel pole järgmisel kuul enam üüriraha. «Tegu on väga südamliku ja tubli noore mehega,» kutsus ta tuttavaid üles aitama hädasolijat tööotsingul.

Marko Soesoost oli eelmise aasta kevadel juttu ka saates «Roaldi nädal», kus ta rääkis üksikisa raskustest. Tänavu jaanuaris sai meedia vahendusel tuntust ja heatahtlike inimeste kaastunnet kogunud üksikisa hakkama teoga, mille eest ta nüüd ühe aasta pikkust tingimisi vangistust kannab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles