Iluvõimlejad tõid Serbiast auhindu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iluvõimleja Johanna Christina Peterson jäi Belgradis peetud võistlusel jagama teist kohta.
Iluvõimleja Johanna Christina Peterson jäi Belgradis peetud võistlusel jagama teist kohta. Foto: Erakogu

Belgradis rahvusvahelisel iluvõimlemise võistlusel «Ritam Cup» osalenud Viljandi spordikooli õpilased Johanna Christina Peterson ja Liisi Vister heitlesid kõrgete kohtade eest ning naasid koju auhinnakarikatega.


Võistlustel tegi kaasa sportlasi Serbiast, Moldovast, Horvaatiast, Rootsist, Ukrainast, Venemaalt, Ungarist, Bulgaariast, Sloveeniast ja Eestist.



Liisi Vister oli kolmas


1998. ja 1999. aastal sündinud tüdrukud, kelle seas asus võistlustulle ka Liisi Vister, esitasid vabakava ja vabalt valitud vahendi kava.


Viljandlanna pälvis nii vabakavas kui rõngakavas kolmanda tulemuse, mis andis talle ka kokkuvõttes kolmanda koha.



Treener Kersti Petersoni sõnul õnnestus Liisi Visteril vabakava sooritada peaaegu veatult, aga rõngakava tuleb veel tublisti harjutada.



«Kokkuvõttes oli see igati hea saavutus oma esimesel rahvusvahelisel võistlusel välismaal,» lausus ta.



Erandlik kohtade jagamine


2000. aastal ja hiljem sündinud tüdrukute arvestuses pani end rahvusvahelises konkurentsis proovile võistluste ajal veel kuueaastane olnud Johanna Christina Peterson. See vanusegrupp esitas vaid vabakava.



9,08 punktiga saavutas esimese koha kohaliku klubi esindaja. Johanna Christina Peterson jäi koos ukrainlannaga jagama teist kohta - mõlemad said hindeks 9,05 punkti.



Nagu ütles Viljandi spordikooli treener Katrin Peterson, tavaliselt võistlustel kohta jagama ei jääda. «Niisuguses olukorras saab aga määravaks kõrgem tehnikahinne: parem on see, kes teeb kavas vähem vigu. Neile tüdrukutele andsid aga kõik kohtunikud ühesugused hinded ning seepärast antigi välja kaks teist kohta.»



Säärane ootamatu situatsioon pani mõnevõrra täbarasse seisu korraldajad, sest neil polnud kahte teise koha karikat muretsetud. Nii pidi noor viljandlanna oma auhinda päeva jagu ootama.



Esimese ja teise koha pälvinute üliväikse punktivahe kohta lausus Katrin Peterson, et nii pisikest viga ega ka elemendi raskust ei ole tegelikult olemaski. «Ju see saadi siis kuidagi hinnete keskmist võttes.»



Oma hoolealuste esitusega jäi treener rahule. Samas tõdes ta, et alati saab ka paremini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles