Päästjad teevad kalastuskohtadesse patrullkäike

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad teevad nädalavahetusel patrullkäike oma piirkonna populaarsemate kalastuskohtade juurde.
Päästjad teevad nädalavahetusel patrullkäike oma piirkonna populaarsemate kalastuskohtade juurde. Foto: Marko Saarm / Sakala

4. aprillist hakkas siseveekogudel kehtima jääle mineku keeld. Kahe päeva jooksul on tabatud kümneid kalureid, kes keelust ei hooli ning oma elu ohtu seavad.

Päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Mikko Virkala hoiatab, et jää sulab väga kiiresti. Kui hommikul võib tunduda, et jää on tugev, siis mõni tund hiljem, kui on tarvis tagasi kaldale pääseda, ei pruugi see enam kanda.

Päästjad teevad patrullkäike oma piirkonna populaarsemate kalastuskohtade juurde, et kontrollida keelu täitmist ning inimesi hoiatada. Jääle mineku keelu tahtlikke eirajaid ähvardavad sunnimeetmete rakendamine, väärteomenetlus ning rahatrahv.

«Kui pärast suulist korraldust, mille annab päästja, ei tule inimene jäält ära, on päästjatel õigus kutsuda kohale politseipatrull ning teha taotlus politseile väärteomenetluse algatamiseks,» lisas Virkala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles