Ennast kinnisest hooldekodust vabadusse kirjutanud mees külmus surnuks (1)

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristi Markov

Tänavu 10. veebruaril märkas mööduja Abja-Paluoja lähistel Valga–Uulu maanteelt mitmekorruselise elamuni viiva tee ääres lumehanges keskealise mehe surnukeha, kõrval kark ja tühi viinapudel. See, et tolle 55-aastase inimese elutee just seal lõppes, on Mulgi vallavanema Peeter Rahneli sõnul iseäranis traagiline, sest tegelikult oleks ta pidanud viibima Valkla kinnises erihooldekodus. 

«Kohus määras talle surma,» lausus Rahnel, kellele on seniajani arusaamatu, kuidas selline otsus sündida sai. Enne aga, kui jõuame saatusliku surmapäevani, rännakem korraks ajas tagasi.

Krooniline alkohoolik Paul (delikaatsete isikuandmete kaitseks on mehe nimi muudetud) käis sõna otseses mõttes läbi tulest ja veest. Rahneli sõnul peeti teda lausa meditsiiniliseks imeks ning hoolimata sellest, et ta joomise tõttu järjest rohkem invaliidistus, ei muutnud ta oma elukombeid ja tegi kõik, et hooldekodudest pääseda.    

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles